We zouden vanuit Cameron Highlands naar Teman Nagara gaan, helaas liet het weer ons in de steek en hebben wij besloten een dag minder te gaan hiken. Met harde regenbuien en zelfs onweer, wat was voorspelt, leek het ons niet verstandig om midden in de jungle te staan. Hierdoor zijn we na Cameron Highlands direct doorgegaan naar Kuala Lumpur, wat ongeveer een busrit van 4 uurtjes kost. Gelukkig hadden we genoeg Netflix materiaal om onze reis te vullen en vergeleken met een 48 uur treinreis gaat 4 uur reizen snel voorbij. Wij verbleven in het Steppin hostel. Een prima hostel, waar je niet te veel van moet verwachten voor 4 euro per nacht. Een eigen kluisje in de kamer, een warme douch en toast met jam & boter, prima dus! Wij kwamen rond 18 uur aan en ons hostel was op loopafstand waardoor we snel konden neerploffen. Uitgehongerd als we waren konden wij het niet laten om een snelle hap te scoren bij de KFC. Cheat day moet een keer kunnen toch?! De volgende dag besloten we om gebruik te maken van het shopping gebied in Kuala Lumpur. We zijn niet voor niks in een stad en je schijnt hier heel leuk te kunnen shoppen, als we Pinterest mogen geloven. Onze next stop is Singapore en daar wilden wij er iets netter bij lopen dan we de afgelopen dagen konden.

“Cheat day moet een keer kunnen toch?!”

Één van de winkels waar wij goed zijn geslaagd is Vincci, hier kun je leuke slippers scoren voor een schappelijk prijsje. Daarnaast heb je ook de wel bekende Zara, h&m, Mac cosmetics etc…  en uniqlo. Qua prijst kwaliteit verhouding is het echt een winkel waar je gelukkig van wordt. De kwaliteit is redelijk goed en je betaalt daar niet eens zoveel voor. Naast onze nieuwe slippertjes moet ook nog een leuk topje en oeiii zagen we toevallig ook niet Sephora ergens staan..Een klein make-upje moet toch kunnen. Helemaal als we al bijna 4 maanden make-up loos erbij lopen. Laten ze er nou net een Benefits wenkbrauwen stand hebben staan. Na al dat reizen zijn onze wenkbrauwen alle kanten opgegroeid. Tijd om deze weer flink in model te knippen, waxen en epileren.

Na onze wenkbrauwen bij Benefits te hebben gepolijst moesten we als een speer naar huis. We hadden afgesproken met een Spaanse kamergenoot om richting Heli te gaan. Dit schijnt dé bar te zijn waar je op het dak een cocktailtje kan benuttigen en geniet van het uitzicht op de Petronas Twin Towers en alle andere lichtjes in Kuala Lumpur City. Bij Heli op de 34ste verdieping kun je gratis tussen 18.00 en 21.00 uur naar de 36ste verdieping om er boven te genieten van het uitzicht. De drankjes  (lees, cocktails) kosten ongeveer 30.000 rm wat gelijk is aan ongeveer 6,40 euro. Dat is een stuk goedkoper dan wij gewend zijn als je op een dakterras van een hoog gebouw een cocktailtje zou benuttigen. Het uitzicht is adembenemend mooi met de wolken, beetje jammer dat het begint te regenen net dat wij eenmaal zijn gaan zitten. Een teken voor ons om het drankje binnen te benuttigen en tijdig naar huis te gaan.

 “Dit schijnt dé bar te zijn..”

De dag erna zijn wij richting de Batu Caves vertrokken. Een week geleden was er nog het driedaagse Hindoestaanse colour festival, Thaipusam, wat altijd plaatst vind aan het einde van januari en aan het begin van februari. Dat er een festival had plaats gevonden was nog duidelijk te zien aangezien het vuilnis nog overal stond opgestapeld.  Batu Caves is een heilige plek voor hindoestanen vandaar dat het festival sinds de jaren 90 daar ook plaatsvindt. De Caves bestaat uit drie groten delen en verschillende kleintjes. De hoofdgrot, Gue Kecil is bereikbaar met een trap van maar liefst 272 treden. Voordat je de trap passeert kom je …. tegen, een goud massief beeld waar iedereen mee op de foto wilt. Op de trap zitten allemaal wilde aapjes die opzoek zijn naar iets lekkers om te eten. Er wordt duidelijk aangegeven dat je de aapjes niet moet voeren, maar iedereen wilt graag met ze op de foto waardoor ze de aapjes haast lokken met wat voedsel. De aapjes zijn hierdoor erg vrijpostig geworden en je moet dan ook niet versteld staan als ze heel dichtbij komen om je van iets lekkers te beroven.

In de avond uren stranden we per ongeluk op Cu-cha restaurant, de definitie van luxe streetfood. Alles is hier tot in de puntjes georganiseerd. Je telt al snel 50 man in gele werkshirtjes en een zwarte schort. De rode plastic stoeltjes buiten verraden dat het een streettent is. Maar de nette moderne tafeltjes zeggen wat anders. Het menu ziet er fascinerend goed uit en wat op je bord terechtkomt is eindelijk een goede afspiegeling van de plaatjes op het menu. Wij kiezen voor de satay, noedels met kip en zelfgemaakte ice thee. Cu-cha zit gevestigde op de bekende streetfood straat Changkat Bukit Bintang. Naast lekkere eettentjes kom je hier ook fruitkraampjes tegen en als dessert trakteren wij ons ook op gebakken Duran en Ananas.

Naast het winkelen is het echt een must have om op ze minst een museum te bezoeken. Wij besluiten om naar de Islamic Arts Museum of Malaysia te gaan. Een gemoderniseerd gebouw met islamitische kunst van over de hele wereld. Wij zijn zelfs een paar keer Nederlandse invloeden tegen gekomen waaronder bedrukt servies. Zelf zijn we heel erg geïnteresseerd in de Aziatische islamtische kunst. De klederdracht die op verschillende gelegenheden worden gedragen zijn fascinerend mooi om te zien. Ook de diverse moskeeën die in verschillende continenten andere architectuur uitdragen is interessant om te weten.

Aangezien de Islamic Arts Museum gevestigd is nabij de nationale moskee besluiten wij ook hier een kijkje te nemen. Op speciale tijden is de moskee toegankelijk voor toeristen en dat is erg in trek merken wij als we eenmaal moeten aansluiten bij een lange rij aan mensen. Entree tot een moskee is gratis en daarbij krijg je ook een djellaba en hoofddoek te leen. De moskee, gebouwd in 1965, wordt omringend door een tuin en water. Van buitenaf ziet het er al groot uit, maar binnen in besef je pas hoe ruim het is. Er kunnen gemiddeld 15.000 mensen in en bestaat uit 53.000 vierkante meter. De djellaba en de hoofddoek waren voor ons erg wennen, helemaal omdat het er heel warm is en wij ook zelf nog lange mouw kleding eronder aan hadden. Wij waren flink aan het zweten, gelukkig worden de djellaba’s goed uitgehangen en daardoor gelucht. Anders zit je zo in iemand anders zijn zweet lucht. Iets waar wij zeker niet vrolijk van worden.

“Op speciale tijden is de moskee toegankelijk voor toeristen”.

Voor de lunch hebben wij een stop gemaakt bij een lokaal lunchroom. Daar dronken wij hete Citroën thee met een schijfje limoen, wat suiker en ter afsluiting ijsblokjes. Je zou zeggen dat die ijsblokjes een vreemde combinatie zijn met de warme thee, maar het smaakt verrassend goed.

Als je van het hardlopen houdt en of gebouwen sightseeing dan moet je zeker rondom het gebied van de Petronas Towers lopen. Het is hier heel en kan er ook gezellig lunchen. De prijzen liggen hier wel iets hoger. The place to be als je houdt van taartjes, zoetigheid, hartige pasteitjes en zoete drankjes is WOLO. Dit hotel en restaurant serveert de lekkerste Apple Crumble EVER en als je er dan toch bent neem dan gelijk de aardbeien Mojito. Deze is heel verfrissend en zonder alcohol ook heel fijn om op een hete dag weg te drinken.

Na Kuala Lumpur maken wij nog een laatste stop in Malacca,  een rustig stadje in het zuiden van Maleisië. Het doet ons een beetje denken aan George Town in Penang. Er is hier ook veel streetart te vinden, waar Maxime heel vrolijk van wordt. Dit betekent dus een dag de stad doorscannen opzoek naar streetart. De … straat waar s’avonds ook China town volstaat is een hippe straat waar je ook westerse tentjes kan terug vinden. Zo kwamen wij terecht bij Daily Fix en maakte wij voor het eerst kennis met een smoothie bowl van dragon fruit.

” Er is hier ook veel streetart te vinden, waar Maxime heel vrolijk van wordt”.

Omdat Malacca tussen 1641 en 1825 onder Nederland viel, zie nog wat Nederlandse invloeden terug in het oude stadje. Zo heet het stadhuis ook nog het het stadhuis en het pleintje ervoor The Dutch Square . Het stadhuis is ook het Oudste Nederlandse gebouw in zuidoost Azië. Om de stad en de streetart te bewonderen kozen wij ervoor om een boottocht te maken. Hou je liever niet van de boot dan kun je ook een tuktuk scoren die helemaal versierd is in een Disney thema. Wij vonden dat iets te veel van het goeie waardoor we de rest lopend hebben gedaan.