Dit is eindelijk het moment om ultiem te genieten en dat gaan wij ook zeker doen, want wij verblijven in het Marina Bay Sands Hotel. Bucket list waardig, zeker en daar genieten wij dan ook volop van. Er is een rechtstreekse verbinding met de bus van Malacca (Maleisië) naar Singapore. Alhoewel het passeren van de Duane niet soepel verloopt, mogen wij zeker niet klagen. Met de bus worden wij afgezet bij een station midden in Singapore. Vanuit daar proberen wij een taxi te vinden, wat vrij snel lukt. De taxi chauffeur gelooft ons alleen niet helemaal als wij zeggen dat hij ons naar Marina Bay Sands hotel mag brengen. Zou jij het geloven? Probably not! Twee jonge meiden in shorts, overvolle backpack tassen, duidelijk uitgehongerd en bezweten van de reis,  gaan verblijven in Marina Bay Sands. Volgens mij gelooft deze chauffeur zijn ogen en oren niet… But it is al true, een week lang verblijven wij in het Marina Bay Sands hotel. Wil je alles te weten komen over dit hotel lees dan hier meer over ons verblijf [link]. Nadat de taxi chauffeur ons heeft afgezet maakt hij nog een grapje om ons geen wisselgeld terug te geven, aangezien we in zijn ogen bij zo’n fancy hotel kunnen overnachten moet een beetje fooi geven geen kwaad. Helaas, moeten wij hem teleurstellen.

“Zou jij het geloven? Probably not”.

Het hotel is geweldig en als snel willen wij een duik nemen in het infinity pool, daar hebben wij het grotendeels ook voor gedaan. Het zwemmen combineren wij met een, ja doe maar decadent, glaasje Moscato. Zoet, fruitig en fris voor na het zwemmen op een warme dag. De dag sluiten wij af bij C’es la Vie waar we genieten van een heerlijk menu. Na al die maanden low budget te hebben geleefd is dit het fijnste om mee te mogen maken. Oesters, Lams, Carpaccio you name it they have it. Zelfs de wijn proeft geweldig!

We merken al snel dat we uren in het hotel kunnen spenderen, er is ook zoveel te doen waardoor we haast de stad vergeten. Gelukkig hebben wij twee bedrijfsbezoeken ingepland bij de ING en Accelerasia [link onder de naam zetten zodat je erop kan klikken] waardoor we wel gedwongen zijn om de stad in te gaan. Wij kiezen ervoor om richting Arab street te gaan en Little India, daar maken wij kennis met wat street art, de moskee en de Indian heritage centre. Fascinerend om te horen wat een groot indiaans deel in Singapore gevestigd zit. Ook fijn dat het metro systeem van Singapore echt heel makkelijk gestructureerd is. Structuur is ook zeker het woord waar Singapore voor staat. Alles staat netjes uitgeschreven in regeltjes, je mag geen kauwgom eten (strikt verboden), niet eten in de metro, netjes in de rij gaan staan. Bij overlast kun je whatsappen. Ze hebben zelfs tijdens de spits metro verkeersleiders die met licht stokjes staan de zwaaien aan welke kant je moet gaan staan. De mensen spreken goed Engels waardoor je soms toch even moet oppassen met wat je zegt. S’avonds op straat voelen wij ons ook zeker niet onveilig. Alles ziet er zo gemoedelijk uit en overal hangen camera’s.

  

Doordat de ING gevestigd zit in het business district, rondom Marina Bay, zien we ook een andere kant van de stad. Het zakelijke gedeelte, waar 90% strak in pak loopt en je voor ons gevoel meer westerlingen ziet dan de typische Singaporees. Als die überhaupt bestaat. Singapore bestaat voor een groot deel uit Chinezen, waarna een kleine groepering Maleiers en Indiërs volgen. Boeddhisme is dan ook de grootste geloofsovertuiging in Singapore. Naast de Business district is Holland village ook zeker een aanrader. Hier kun je gezellig lunchen en krijg je een soort L.A. gevoel. De straten zijn heel ruim en je komt straatnamen tegen als avenue or road. Wij hebben er nog een Acai bowl geprobeerd, maar vonden wij zelf helaas geen succes.

Het bezoek aan Singapore is natuurlijk niet compleet zonder een High tea bij Raffles Hotel. Dit schijnt de place to be te zijn als je zin hebt in wat kleine zoetige en hartige hapjes voor in de middag uren. Beetje jammer dat Soraya nog naar haar ID werd gevraagd als de bediening een glaasje champagne wilt inschenken.

“Het bezoek aan Singapore is natuurlijk niet compleet zonder een High tea bij Raffles Hotel”.

Na maanden in hostels geslapen te hebben – op de grond, in een stapelbed of in een capsule (een hokje in de ‘muur’), slapen we in Singapore een weekje in een goddelijk bed! Hier hebben wij super erg naar uit gekeken. Ondanks het feit dat de meeste hostels heel gezellig zijn en vaak centraal gelegen zijn, is een schone (eigen!) douche en een zacht bed ook wel even heel erg lekker. En ook kleine dingetjes zijn ineens heel fijn: je kleding uitgestald neerleggen en zo laten liggen, je shampoo gewoon in de douche kunnen laten staan.

Dat kan allemaal deze week! Wij wanen ons een weekje in het paradijs en nemen jullie graag mee. Lamborghini verhuur, een infinitypool op de 57ste verdieping, keuze uit drie ontbijtrestaurants (eens wat anders dan de toast met boter) en videos geprojecteerd op het water uit een fontein. Check onze Singapore-vlog!