Two-must eat local dishes!

In Hong Kong moet je sowieso dim sum proberen! Dit zijn allemaal kleine gerechtjes, meestal gestoomd of gefrituurd. Ons hostel ligt twee straten verwijderd van één van de bekendste dimsum restaurants: dimdimsum. (Dit restaurant heeft twee vestigingen in de stad, één in Wan Chai en één in Jordan).
Ga er op tijd heen, want er staat vrijwel altijd een wachtrij.
Binnen krijg je een menukaart met foto’s en een papiertje met de namen van de gerechten. Gelukkig wordt alles ook in het Engels aangegeven, dus als toerist is het hier heel makkelijk om te bestellen. Je kruist aan welke dim sum je wil en binnen no time worden deze geserveerd.

“Ga er op tijd heen, want er staat vrijwel altijd een wachtrij”

Van de vele soorten dim sum kiezen wij uiteindelijk voor de gefrituurde eggplant in soya saus, pineapple buns (een soort bapao broodjes gevuld met ananas), gestoomde groente buns, gestoomde rice rolls met beef en gefrituurde garnalen loempia’s. Voor twee personen waren deze gerechten meer dan genoeg!
Dimdimsum wordt vooral geroemd door de goede prijs-kwaliteit verhouding en hier zijn wij het volledig mee eens. Elk gerecht, bestaande uit gemiddeld drie stukjes, kost ongeveer €2,50. Onze favoriet: de eggplant!

Van ons hostel kregen we de tip dat ook de egg waffles (gai dahn jai) in Hong Kong een must-eat zijn. Één egg waffle tentje, Mammy Pancake, staat zelfs in de Michelin gids als ‘recommended streetfood’. Het proberen waard dus!
We pakken de metro naar een ander eiland, Kowloon, en stappen uit bij de halte Tsim Sha Tshui. Na een aantal keer verkeerd te zijn gelopen, vinden wij uiteindelijk het juiste tentje. Uiteraard weer met een wachtrij.
Helaas zijn wij hier alleen iets minder positief over. Het was absoluut prima te eten, maar wat ons betreft niet per se een Michelin-waardig gerecht. Misschien lag dit ook enigszins aan de verkeerde verwachtingen, want wat is een egg waffle eigenlijk? Het blijkt een soort luchtig pannenkoekje gemaakt van melk, ei, bloem en suiker. Wij vonden het daardoor wat smakeloos. Gelukkig heeft Mammy Pancake ook een aantal keuzes wat betreft de vulling: van sesam en zoete aardappel tot chocolade. Wij kiezen voor de chocolade vulling. Dit maakt het een beetje een zoetige wafel en daardoor een lekkere snack. Maar meer dan ‘gewoon lekker’ vonden wij het niet.