Het blijft zo fijn tijdens het reizen: tips uit de Lonely Planet of van Tripadvisor. Spots die je niet mag missen en restaurants waar je absoluut moet eten. Meestal zijn dit plekken waar je zelf niet zo snel heen zou zijn gegaan.
Ondanks dat Maxime een half jaar in Shanghai gewoond heeft, gaf de Lonely Planet ons een goede tip waar ook zij nog niet geweest was. Voor de bekende Chinese scallion pancakes (pannenkoekjes met lente-ui) moesten we in de wijk Xintiandi zijn. Deze wijk wordt ook wel de French Concession genoemd. Het is een chique en moderne wijk, welke vooral geliefd is onder de expats.

De scallion pancakes worden gemaakt bij een streetfood tentje, takeaway only. Op 213 Hefei road (op loopafstand van Xintiandi metro station) vind je Da Mao Congyoubing. De naam is niet erg duidelijk aangegeven, maar let op het piepkleine tentje waar je niet eens binnen kan staan. Een streetfood tentje waar vrijwel altijd mensen staan te wachten op hun bestelde pancake.

Lonely Planet omschrijft de pancakes als “delightfully scrummy, crisp and flavoursome”, en wij zijn het hier volledig mee eens. Een pannenkoekje is nog geen 0,50 eurocent en is een van de lekkerste dingen die wij in China hebben gegeten.

Let niet op het gebrek aan inrichting of de weinig vrolijke look van de eigenaar en kok, en wacht op je verse pannenkoekje. Het deeg wordt gevuld met lente-ui en vervolgens in olie gebakken, waardoor de pannenkoek crispy is aan de buitenkant, en zacht aan de binnenkant.
Er kunnen maar een stuk of 20 pannenkoekjes tegelijk gemaakt worden, en dit duurt zo’n 20 minuten. De Chinezen vinden het echter geen probleem om hier op te wachten, sommigen staan hier ‘s ochtends om 6 uur al in de rij.