Sushi in Tokyo: niet te missen.

Wij werden er zo enthousiast van, dat we het gister maar als ontbijt én als diner hebben gegeten!

Het sushi ontbijt was één van de duurste maaltijden in Tokyo, terwijl het diner juist één van de goedkoopste was. Hierbij de allereerste food post, over de Tsukiji fish market en het populaire restaurant Uobei.

Tsukiji is de grootste vismarkt ter wereld, en ook nog eens gelegen in centraal Tokyo. Er is een veiling, verkoop en heel veel kleine restaurantjes met maximaal 10 zitplekken. Vooral bekend hier is de enorm grote tonijn. Wij hebben deze dan ook besteld als ontbijt. Het was de lekkerste en zachtste tonijn die wij ooit hebben gegeten, waarvan de ervaring vergelijkbaar is met het eten van een eerste chocoladetaart na een maandenlang dieet.

“als het eten van een eerste chocoladetaart
na een maandenlang dieet” 

Maar naast deze heerlijke smaak, is ook de hele omgeving een beleving. Het lijkt een grote chaos; schreeuwende koopmannen, honderden kleine japanners, fotograferende toeristen en crappy-uitziende garages waar sashimi gegeten kan worden. Maar achter deze chaos schuilt een grote business. Kopers zijn al om 5 uur ‘s ochtends aanwezig om de beste vis te kiezen uit zo’n 400 verschillende soorten zeevruchten. De totale waarde van de jaarlijks verkochte producten wordt geschat op 600 biljoen yen.
Voor de visliefhebbers is de Tsukiji vismarkt dus een absolute aanrader!

tokyo-dag-2-4

tokyo-dag-2-9

Onze tweede sushi-spot was het restaurant Uobei, in een zijstraat van de Shibuya crossing (het drukste kruispunt ter wereld). Op Tripadvisor wordt er in een recensie over Uobei geschreven; “goedkope en uiterst ongezellige sushi, maar een unieke Japanse ervaring”.
Wij zijn het hier wel enigszins mee eens. De sushi was ongeveer 4 keer zo goedkoop als de vis in Tsukiji, maar nog steeds erg lekker. Door de grote menukaart is er genoeg keuze.

Bovendien is het restaurant inderdaad een bijzondere ervaring. Iedereen zit in lange rijen naast elkaar aan tafel. Hierdoor kan het ongezellig lijken, dus wij raden dan ook aan om er niet met een te grote groep te gaan eten.
Er is geen bediening. De sushi bestel je via de ipad die voor je op tafel staat. Je bestelling wordt via een elektrisch system op een soort lopende band naar je toegezonden. Een heel leuke combi van lekker eten en technologie, zeker de moeite waard om bezocht te worden.

“Een heel leuke combi van lekker eten en technologie”

tokyo-dag-2-18