Tokyo

De stad die ons bleef verrassen en waarvan wij zeker nog niet alles hebben gezien, maar het was een geslaagde eerste stop!

Ons hostel in Tokyo is een absolute aanrader: op een heel goede locatie en super schoon! Het Oak Hostel Cabin is een typisch Japans hostel, met bedden in hokjes. In tegenstelling tot wat we verwacht hadden, waren deze hokjes eigenlijk heel fijn: je eigen plekje met eigen stopcontact en eigen lichtknopje. Ideaal!

Door de centrale locatie van ons hostel hebben wij verschillende wijken bezocht, welke door een goed georganiseerd metro systeem snel te bereiken waren. Takeshita street is de centrale winkelstraat in het hippe district Harajuku. (Wie kent de clip ‘Harajuku girls’ van Gwen Stefani nog? Die meiden vind je hier!). In deze straat vind je allemaal gekke snoepwinkels, winkels die de Harajuku outfits verkopen en veel verschillende soorten make-up.

tokyo-dag-2-35

tokyo-dag-2-53

tokyo-dag-2-43

tokyo-dag-2-44

tokyo-dag-2-46

De Japanse meiden zijn helemaal gek van photobooths! Ze zijn er in alle soorten en maten, en het belangrijkste: ze vergroten je ogen! In speciale shops met een stuk of 10 photobooths kan je je eigen ‘thema’ kiezen; extra make-up, anime, barbie.. Vervolgens poseer je voor verschillende achtergronden, en kan je je eigen foto’s bewerken. Je hebt, niet overdreven, honderden verschillende bewerking opties met de gekste stickers, teksten en kleuren. Paars haar? Geen probleem. Een lichtere huid? Ook geen probleem.

tokyo-dag-2-37

tokyo-dag-2-59

“De echte Japanse fans maken hun foto’s nog iets specialer: ze komen verkleed, in speciale kleding en/of matchende outfits. Wij waren zwaar underdressed..”

tokyo-dag-2-40

Ongeveer de helft van de Japanners die wij tegenkomen draagt mondkapjes. Na wat rondgevraagd te hebben blijkt dat ze dit doen omdat het nu kouder aan het worden is. Ze dragen de kapjes om hun keel te beschermen en om bacteriën niet te ontvangen of te verspreiden van en naar anderen. Geheel in stijl verkopen ze in Tokyo, naast de saaie witte, ook mondkapjes met een printje. Wij hebben ons maar aangesloten bij de locals.

tokyo-dag-2-51

Shibuya crossing is het drukste kruispunt van de wereld. Wanneer het licht op groen gaat, mag iedereen vanaf elke kant oversteken. Die drukte is een heel gaaf gezicht! Alle toeristen gaan naar de starbucks recht voor het kruispunt om de ideale foto van bovenaf te maken.

tokyo-dag-2-61

Midden in Tokyo zit de grootste vismarkt ter wereld, met de lekkerste tonijn ooit! Meer weten? Lees onze post over sushi!

tokyo-dag-2-13

tokyo-dag-2-14

Naast het bezoeken van de hippe wijken hebben wij ook de tijd genomen om wat cultuur op te snuiven. Dichtbij de vismarkt in Tsukiji bevindt zich een grote boeddhistische tempel, Hongan-ji. Nadat eerdere tempels waren afgebrand en verwoest door een aardbeving, is deze huidige tempel gebouwd tussen 1931 en 1934.

tokyo-dag-2-22