De top vier aanraders om te proeven in Hanoi!

1. Egg Coffee
Voor alle koffie-liefhebbers – en ook degenen die niet van koffie houden maar wél een beetje zoetigheid waarderen.. Please try the egg coffee! Dit is volgens ons de allerlekkerste koffie, althans, als je het koffie mag noemen. Egg coffee bestaat uit een klein beetje koffie, opgeklopte ei en gecondenseerde melk en wordt voornamelijk geserveerd en gedronken in Hanoi. Vanaf dag 1 zijn we verslaafd geraakt. We waren dan ook erg teleurgesteld toen we elders in het land geen egg coffee meer konden vinden.
Volgens diverse bronnen zou je de beste egg coffee kunnen drinken bij Café Giang (39 Nguyen Huu Huan Street), maar wat ons betreft stak dit tentje er niet ver bovenuit, vergeleken met andere koffietentjes. Velen zijn goed – en dat zeggen we uit ervaring, aangezien we elke dag weer opzoek zijn gegaan naar nieuwe egg coffee. Naast de egg coffee zijn de Vietnamese koffie (waarbij je een kopje met eigen filter geserveerd krijgt) en de ‘coconut coffee’ ook erg in trek, maar zijn wij toch echt fan van de one and only egg coffee.

2. Banh Mi
Als Europeaan waarderen wij zo nu en dan ook wel eens een goed belegd broodje na weken rijst en noedels te hebben gegeten. Een veel voorkomend broodje in Vietnam is de Banh Mi, een vers gebakken pistolet gevuld met divers warm vlees. Van de vele cafetaria’s en straatverkopers raden wij Banh Mi 25 aan, welke is gevestigd op 25 Hang Ca Street. Bestel hier vooral de Honey Grilled Chicken, met alles erop en eraan voor maar 15.000 Vietnamese dong: dat is nog niet eens 0,70 eurocent. Naast de lekkere broodjes kun je ook goedkope verse sapjes bestellen.

3. Phở
Het gerecht waar Vietnam bekend om staat: Phở, is een licht bouillon soepje met voornamelijk beef of kip en rijstnoedels. Volgens ons hostel schijn je Phở het beste te kunnen eten op 49 Bat Dan street. Echter kun je (bijna) overal goede Phở krijgen. Mocht je Phở als hoofdgerecht eten, dan raden wij aan om niet de springrolls te vergeten als voorgerechtje, deze zijn zeker de moeite waard!

4. Vis Noodle Soup
Onderweg van Hanoi naar Hoi An hebben wij onwijs lekkere vis noodlesoup gegeten. Ja, officieel hoort deze soep dan ook niet thuis in de top 4 must eats in Hanoi. Deze noodlesoup was echter ongelofelijk lekker en dus op de weg van Hanoi naar Hoi An. Het is een lichte kerrie soep met rijstnoedels, stukjes zachte witte vis, groenten, nootjes en een vleugje limoen: de lekkerste soep die wij ooit hebben gegeten. Tot op heden weten wij de officiele naam van deze soep helaas niet. Maar wij zijn vastberaden om dit nog terug te vinden…